5 maji, dita Dëshmorëve të Atdheut është përkujtuar në të gjitha qytetet e Shqipërisë, qytete të cilat dhanë kontribun e vyer të tyre në largimin e okupatorit nazifashist nga Shqipëria. Festime ka patur edhe në Durrës, Mat, Fier, Elbasan dhe Korçë, ku qytetarët, pushteti lokal dhe të afërm janë përulur para veprës mijëra dëshmorëve. Zv/ ministri i Mbrojtjes Petro Koçi ishte në Mat ku pasi kreu nderimet në ceremoninë zyrtare, vizitoi disa nga familjet e dëshmorëve.

Tirananews.al sjell disa foto nga ceremonitë përkujtimore që janë mbajtur në qytete të ndryshme:


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here