Kulinari

Këto ushqime s’duhet t’i lani kurrë para se t’i gatuani

Që të vegjël na kanë mësuar të lajmë çdo gjë që hamë, përjashtojmë këtu ushqimet e përpunuara, pasi higjiena është e vetmja mënyrë që arrin të mbajë larg bakteret dhe infeksionet e ndryshme, që merren nëpërmjet ushqimit. Në të vërtetë, larja e disa produkteve mund të ketë ndikime negative për shëndetin.

Nis procesi i Maturës Shtetërore 2020 për plotësimin e formularit A1, A1Z

Prej datës 15 nëntor deri më 13 dhjetor  maturantët bëjnë fillimisht aplikimin në portalin qeveritar e-albania, dhe më pas në portalin “Matura Shtetërore” në periudhën 18 nëntor-13 dhjetor. Pas plotësimit të formularëve, maturantët do të kenë mundësi të verifikojnë bazën e të dhënave që kanë plotësuar, në rast të ndonjë gabimi.

Studimet e reja: Brokoli, perimja ideale për stomakun

Brokoli luan një rol parandalues kundër inflamacionit të zorrëve apo kolitit. Brokolin mund ta duash ose ta përçmosh, nuk ka rrugë të ndërmjetme. Debatet për shijen dhe të jenë të pafundme, e vërteta universale është se brokoli është shumë i shëndetshëm. Kjo perime e gjelbër ka qenë subjekt i...

Si të përgatisni reçel portokalli

recel
Portokalli është i pasur me fibër dietike, minerale dhe vitamina. Shija e portokalleve të freskëta nuk ka të krahasuar dhe është gjithnjë tërheqëse. Ky frut përmban pak kalori dhe asnjë gjurmë yndyre apo kolesteroli. Portokalli është i pasur me fibër dietike, minerale dhe vitamina. Një...

Mësoni cila është receta më e lashtë në botë

Studiues të shumtë të fushës së kulinarisë në botë kanë arritur të zbërthejnë një recetë gatimi mbi 4000 vjeçare që besohet të jetë më e lashta në botë. Receta e gdhendur në gur i përket Babilonisë së lashtë dhe besohet të jetë shkruar rreth vitit 1730 para Krishtit. Babilonia e...