Kulinari

Recetë/ Supë me mish pule dhe patate, kombinimi ideal për drekë

Supa me mish pule dhe patate është mënyra më e mirë për t’u ushqyer shëndetshëm dhe lehtë për drekë, ndërsa shija fantastike e saj ngroh organizmin duke i ofruar energji dhe forcë në këto ditë të para vjeshte. Përgatitja e supës me pulë e patate. Përbërësit: 500 gramë...

Kek i shijshëm me boronica të freskëta

Koha e përgatitjes - 10 minuta Koha e pjekjes - 35/40 minuta Përbërësit për tavë drejtkëndëshe 28×10 cm ose të rrumbullakët me diametër 22/24 cm: 200 g miell, 150 g sheqer, 110 g gjalpë i butë, si krem, 3 kokrra vezë, 1 lugë e vogël sodë...

Sallatë e ftohtë/ Lloje perimesh dhe makarona të vendosura thjesht në një vazo

Ndiheni të lodhur nga ushqimet pafund që merrni me vete në punë, apo nga ushqimet fast food të cilët ju kanë ardhur në majë të hundës? Ne sot do ju sygjerojmeë njëe sallateë të ftohtëe, e cila përmban disa lloje perimesh dhe makarona, të vendosura thjesht në një vazo. Kjo është një metodë shumë e shëndetshme për...

Mos qëndroni pa e provuar kekun me komposto pjeshkësh

180 g sheqer 3 vezë 250 g djathë Mascarpone 1 majë thike kripë lëkura e një limoni organik, e grirë në rende 150 g miell orizi + 100 g miell pa gluten komposto pjeshke (rreth...

Recetë/ Pastiço me mish të grirë, ja si ta përgatisni në shtëpi

Receta e pastiços me mish të grirë dhe krem qumështi siç njihet ndryshe me beshamelë, një recetë fantastike. Përgatitja e pastiços me mish të grirë Përbërësit: 350 gr makarona (të gjata apo të shkurtra në formë tubi) 110 gr djathë të bardhë