Kulinari

Studimet e reja: Brokoli, perimja ideale për stomakun

Brokoli luan një rol parandalues kundër inflamacionit të zorrëve apo kolitit. Brokolin mund ta duash ose ta përçmosh, nuk ka rrugë të ndërmjetme. Debatet për shijen dhe të jenë të pafundme, e vërteta universale është se brokoli është shumë i shëndetshëm. Kjo perime e gjelbër ka qenë subjekt i...

Si të përgatisni reçel portokalli

recel
Portokalli është i pasur me fibër dietike, minerale dhe vitamina. Shija e portokalleve të freskëta nuk ka të krahasuar dhe është gjithnjë tërheqëse. Ky frut përmban pak kalori dhe asnjë gjurmë yndyre apo kolesteroli. Portokalli është i pasur me fibër dietike, minerale dhe vitamina. Një...

Mësoni cila është receta më e lashtë në botë

Studiues të shumtë të fushës së kulinarisë në botë kanë arritur të zbërthejnë një recetë gatimi mbi 4000 vjeçare që besohet të jetë më e lashta në botë. Receta e gdhendur në gur i përket Babilonisë së lashtë dhe besohet të jetë shkruar rreth vitit 1730 para Krishtit. Babilonia e...

Sallatë karotash me kikirikë, fantastike për një darkë të lehtë

Sallate
Një sallatë që fillimisht e kemi provuar nga kërshëria e tani është bërë pjesë e pandashme e tavolinës sonë. Karrotat lajini, qërojini e grijini trashë në rende. Shtojini kikirikët, disa pika vaj susami e uthullën. Gjithçka është gati për pesë minuta,

Supë me selino e ftua, shumë e lehtë dhe e shëndetshme

supe
Përgatiteni këtë supë të shijshme, që veç shijes së posaçme, do t’iu dhurojë edhe ngrohtësi. Selinon, ftoin, qepën dhe hudhrën qërojini dhe grijini trashë. Në një tigan të thellë hidhni mjaftueshëm vaj dhe vendoseni atë në zjarr mesatar. Pastaj shtoni perimet e grira bashkë me të gjithë përbërësit e tjerë dhe...