Kulinari

Recetë/ Koktejl karkalecash

Nga të gjitha ushqimet e detit, mund të them me siguri që karkalecat janë të preferuarit e mi, të paktën me aq sa kam provuar. Nuk kam qenë ndonjëherë fanse e madhe e peshkut, ndërsa nuk i thoja dot kurrë “jo” një pjatance me karkaleca e të tjera fruta deti. Tani që vjen stina e verës dhe...

Recetë/ Vezë skoceze

Nuk kisha dëgjuar kurrë për këtë gatim, derisa e zbulova në botën e Youtube-t. Siç dallohet nga vetë emri, vezët skoceze janë mjaft të famshme në Britaninë e Madhe. Nëse ne mjaftohemi me një vezë të zier, apo vezë të gatuara në stile të ndryshme; sy, omletë etj., britanikët i rrethojnë vezët e tyre...

Si të gatuajmë sufle me patate

Sufleja me patate mund të përgatitet edhe në vesonin me proshutë në një tavë të vetme ose në porcione teke. Le të shohim më parë versionin vegjetarian të përgatitjes së kësaj recete. Përbërësit 500 gr patate 2 kokrra vezë 50...

‘Skifterët’ u arrestuan për vjedhje në Francë, si i nxori zbuluar laçianët parfumi i personalizuar

Dalin detaje nga operacioni i koduar 'AKUILA 2019', i Policisë së Shtetit në bashkëpunim me Prokurorinë e Krimeve të Rënda, Policinë Franceze dhe organet e drejtësisë franceze. Mësohet se shkak i shkatërrimit të bandës shqiptare që vodhi 70 banesa në Francë, u bë një parfum i personalizuar. Gjatë vjedhjes në...

Kujdes, nëse buka nuk ruhet siç duhet mund të myket shumë shpejt

Nëse buka nuk ruhet siç duhet, brenda 2-3 ditësh ajo thahet, preket nga lagështia apo edhe myku. Foto: Flickr Çdo produkt tjetër mund të mungojë në kuzhinë por buka nuk mungon asnjëherë. E blerë në dyqan apo e përgatitur në shtëpi, buka është ushqimi i përditshëm në tryezën e çdo...