Ja ushqimet që bëjnë mire për sytë

Vitaminat C dhe E, zinku, luteina, ‘zeaxanthin’ (karetonoid i pranishëm në retinën e syrit) dhe acidet yndyrore omega-3 luajnë të gjithë rol në shëndetin e syrit. Ato mund të ndihmojnë në parandalimin e katarakteve, që mjegullojnë shikimin tuaj. Ato gjithashtu mund të luftojnë shkakun më të mundshëm të humbjes së shikimit, kur jeni më të vjetër në moshë: degjenerimin...

Shalqiri, ushqim i cili ju mban energjik me orë të tëra

Imagjinoni veten duke ecur në dyqan dhe t’jua kap syri pjesën e shalqinjve, të cilët mbajnë etiketa me këtë përshkrim: “Ushqim i cili do t’ju bëjë më energjik për orë të tëra”. Ose imagjinoni sikurse jeni duke shikuar ndonjë program sportiv në televizor, dhe të shihni se si sportistët tuaj të preferuar konsumojnë shalqinj para çdo loje. Sipas Lauren Antonuccit, eksperte...

Qumështi i dhisë është mbrojtësi më i madh i shëndetit

Qumështi i dhisë, i cili është shumë më i ngjashëm me qumështin e nënës sesa të lopës, është një nga ushqimet më të shëndetshme në botë me veti të shumta shëruese. Për vite të tëra, përveç në ushqim, ky qumësht është përdorur si ilaç për sëmundjet si bronkiti, luftimi i alergjive, forcimi i imunitetit, trajtimi dhe forcimi i mushkërive... Hulumtimet...

Këtë duhet ta provoni: 3 lëngje për pastrimin e mëlçisë

Mëlçia është organ që më së shumti duron, kur e teprojmë me ushqim dhe lëngje, e nëse nuk punon si duhet, kjo në mënyrë negative reflekton edhe e organet e tjera. Mu për këtë shkas, është shumë me rëndësi që këtij organi t'i kushtohet vëmendje dhe t'ia siguroni kushtet për punë të pandërprerë. Në vijim ju paraqesim tri lëngje që...