Shqiptarët si pushtues në Shqipëri dhe puthja sovjetike e armikut Nikita Hrushov

Nga Lorenc Vangjeli Plot 60 vjet më parë, në kohën kur burrat komunistë të politikës lindore putheshin në buzë me njëri-tjetrin, Enver Hoxha i dha...

Nga Alfred Peza/ Kriza reale e opozitës dhe lëvizja e re politike!

Duke dashur ta dëmtojë, lodhë, çorganizojë, dobësojë, përçajë, ta shkatërrojë mundësisht dhe për pasojë, ta rrëzojë qeverinë dhe Kryeministrin Edi Rama, në fakt opozita...

Retorika e luftës në kafehanen e fshatit

Nga Ilir Yzeiri/ Sali Berisha, i pari, dhe disa individë të tjerë pas tij, deputetë të opozitës, sidomos, por edhe profesionistë të tjerë, të gjithë...

Përshëndetje Maqedoni e Veriut!

Nga Sinisha Jakov Marushic Parlamentarët grekë të premten mbështetën ratifikimin e marrëveshjes shumë të diskutueshme që është projektuar t’i japë fund mosmarrëveshjes së gjatë mbi emrin e Maqedonisë....

Nga Veton Surroi/ Një policë sigurimi e Rusisë për Serbinë…

…apo një sistem i korruptuar antivirus për Perëndimin 1. Javier Solana thuhet të ketë qenë në Moskë, në cilësinë e shefit të parë të diplomacisë evropiane...

ALFRED PEZA/ Tre keqkuptimet e mëdha të protestës së opozitës!

Sa herë që opozita jonë e pas 2013, është rrekur të organizojë protesta të mëdha në Tiranë, në pamundësi për të patur të njëjtën...

Nga Artan Fuga / Të kapim standardet e Mesjetës!

Nga Artan Fuga Eshtë për herë të parë që nesër më 25 janar antarë të asambleve të universitetit të Tiranës, por edhe të tjerë kolegë...

Mbi vlerën e naftës dhe vlerën e Zagories

Nga Mero Baze Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, pati sot një takim në Tiranë, për të debatuar rreth rreziqeve që sjell kthimi i Parkut Kombëtar...

Nga Andi Bushati/ Miti që po thyhet në universitete

Ajo që po ndodh në universitete është një festë e vërtetë demokracie. Ndoshta, një ngjarje e pa precedent në këto tre dekada që pas...

Nga Ditmir Bushati / Ju priftë e mbara!

Nga Ditmir Bushati  Zonja dhe zotërinj, Sot teksa ngjita shkallët, për herë të fundit si Ministër i Jashtëm, ndjeva realisht që nuk do të jem më...