Skënder Minxhozi/ Një president shkatërrimtar dhe kaosi që la pas

Nga Skënder Minxhozi/ Diçka më shumë se gjysëm shekulli më parë Amerika dërgoi njeriun e parë në Hënë. Zor...

Charles Kolb / Paralelet në rritje midis Kinës së Xi Jinping dhe Gjermanisë së...

Nga Charles Kolb, The Hill Në krye të faqes së saj, e përditshmja “The Washington Post” paralajmëron se “Demokracia vdes...

Mero Baze / Buzëqeshjet e ngrira të Tiranës për ngjarjet në Uashington

Nga Mero Baze Nëse doje të kuptoje se si po e përjetonte Tirana, atë që dje ndodhte në Uashington,...

Ben Andoni / Shqipëria, që nuk e njohim dhe nuk duam ta shohim

Nga Ben Andoni Vrasja e fundit e dy motrave dhe lajmet që po dalin nga hetimet dhe prononcimet e...

Ditmir Bushati/ Le të jemi seriozë!

Winston Churchill thoshte se në politikë të jashtme orientohem gjithnjë nga deti. Ndonëse në kontekstin britanik, edhe për shkak të Komonuelthit, kjo...

Ngaire Woods / Leksionet brutale të qeverisjes në 2020

Nga Ngaire Woods/ COVID-19 ka ofruar disa mësime të vështira, por të dobishme në lidhje me qeverisjen. Shumë...

Mero Baze / Beteja politike e dështuar e vaksinën

Nga Mero Baze Shqipëria ka mundur të sigurojë një sasi prej 500 mijë vaksinash të kompanisë “Pfizer” me të...

Pëllumb Kulla/ Vdis pa të të dua!

Kartolinë Koço Devoles, për këtë vit të ri…. pa të! I shtrenjti Koço… Ti na ike...

Ilir Beqaj / Mësimet që duhet të nxëmë nga 2020!

Nga Ilir Beqaj / U mbyll një nga vitet më të çuditshëm të kohëve moderne dhe besoj viti...

Yanis Varoufakis / Shtatë sekretet e vitit 2020

Nga Yanis Varoufakis Një shtëpi prej letre. Një mori gënjeshtrash, të cilat ne i kemi pranuar në mënyrë të...