Uji me patëllxhan është një mënyrë shumë e mirë për të mbajtur nën kontroll nepsin e shfrenuar por edhe për të pastruar organizmin nga toksinat e dëmshme.
Ai është efikas për të mbajtur nivelet e kolesterolit nën kontroll, një aspekt shumë i rëndësishëm, duke pasur në konsideratë rolin negativ të kolesterolit në organizëm.
Akumulimi i yndyrnave në trup shkakton probleme kronike siç janë sëmundjet e zemrës, diabeti, dhimbjet e kyçeve e të tjerë.
Uji me patëllxhan është një mënyrë natyrale për të pastruar enët e gjakut dhe për të humbur në peshë.
Kjo pije është e pasur me fibër dhe antioksidantë që e nxisin organizmin të djegë më shumë kalori dhe të eliminojë lipidet e dëmshme.
Si ta përgatisni pijen e shëndetshme?
Përbërësit:
1 patëllxhan mesatar, lëngu i një limoni, 1 litër ujë 1 enë qelqi.
Përgatitja:
Shpëlajeni patëllxhanin me ujë të bollshëm.
Më pas lëreni për pak minuta në një tas të mbushur me ujë dhe sodë buke ose uthull molle.
Prijeni patëllxhanin në kubikë ose feta dhe hidhini në një kavanoz të thellë qelqi.
Shtoni ujin dhe lëngun e limonit.
Mbylleni kapakun dhe kavanozin futeni në frigorifer.
Si ta konsumoni?
Për të pastruar organizmin, këtë pije duhet ta konsumoni për të paktën shtatë ditë me rradhë çdo muaj.
Ju mund ta konsumoni edhe tre herë në javë ose atëherë kur nepsi është i papërmbajtshëm.
Ju mund të konsumoni nga një gotë me këtë lëng përpara çdo vakti./agroweb