Mishi i grirë është baza e shumë recetave të gatimit në vendet e Ballkanit Perëndimor.
Amvisat shqiptare e përdorin atë për qoftet fantastike, fërgesa, sarmën e lakrës apo byrekun.
Zakonisht mishi blihet në sasi të konsiderueshme dhe më pas ruhet në frigorifer për përdorim të mëvonshëm.
Ai duhet trajtuar me kujdes në mënyrë që të mos dëmtohet cilësia e tij.
Ekspertët e AgroWeb.org thonë se mishi i grirë duhet futur nëpër qese plastike që mbyllen me zinxhir.
Mbushini qeset me mish dhe më pas sheshojeni mishin duke përdorur petësin.
Në këtë mënyrë do të eliminoni sa më shumë ajër nga qeset e mishit.
Ky i fundit mund të ndikojë ndjeshëm tek cilësia e mishit dhe ta përthajë atë.
Sa i përket shkrirjes së mishit, ekspertët e AgroWeb.org thonë se mund të zgjidhni mes alternativave të mëposhtme.
Në mikrovalë, qesja me mish shkrihet në më pak se pesë minuta.
Nëse keni më shumë kohë, ju mund ta transferoni qesen me mish nga ngrirja në frigorifer për mbi dy orë.
Një mënyrë tjetër e shkrirjes që përdoret rëndom nga amvisat shqiptare është ajo e vendosjes së qeses së mishit të grirë në një tas të mbushur me ujë ambienti.
Në këtë mënyrë, mishi do të shkrihet siç duhet, pa u nxituar dhe në mënyrë natyrale.