Orizi dhe mishi i pulës janë nga ushqimet më të preferuara nga pjesa më e madhe e popullsisë. Madje nëse gatuhen si duhet del një pjatë fantastike.
Përbërësit
300 gr fileto pule
1 qepë
250 gr perime të përziera
pak kerri
kripë
piper
250 gr oriz
majdanoz
pak piper i kuq
Përgatitja
Mishi pritet në copa të vogla dhe qepa imët.
Në pak vaj, skuqet qepa dhe pasi të zbutet shtohet pula, shtohen perimet, kerri, kripa, piperi dhe perimet e thata të përziera.
Shtoni pak ujë dhe kaurdisni në zjarr të ulët deri sa mishi dhe perimet të zbuten.
Veçmas zihet orizi në ujë të kripur, kullohet mirë dhe vendoset në një pjatë për të shërbyer.
Sipër vendoset me kujdes mishi dhe perimet, zbukurohet me majdanoz të copëtuar dhe piper të kuq./artigatimit/