Recetë e shkëlqyeshme e cila i jep shije të përsosur këtij ushqimi.
Përbërësit:
– 300 g oriz
– 300 g mish të bardhë pule (mundet edhe mish tjetër i pulës)
– 100 g presh
– 2 domate
– 2 speca djegës
– 3 thelpinj hudhre
– 1 qepë
– 2 – 3 kërpudha
– 200 g gjalpë (bën edhe vaj)
– 2 – 3 lugë salcë soje
– 1 lugë e vogël kripë
– 2 – 3 vezë
Përgatitja:
Orizit jepni një valë dhe pastaj lëreni të zihet edhe dhjetë minuta në avull. Përzieni specat, domatet, qepën dhe hudhrën. Nxehni gjalpin dhe e përzier dhe lëreni të ziejë pesë minuta. Shtoni mishin e prerë imët të pulës dhe zieni rreth dhjetë minuta.
Pastaj nxirrni kërpudhat e grira dhe preshin dhe të gjitha bashkë zieni edhe disa minuta që orizi dhe të gjithë përbërësit të fërgohen dhe mund t’i shërbeni menjëherë, sepse më të shijshme janë derisa janë të ngrohta.
Ju bëftë mirë !