Bishtajoret, ku bën pjesë dhe fasulja nuk të shëndoshin nëse i përdorni në mënyrën e duhur. Mes tyre janë bizelja, thjerzat, soja, qiqrat, dhe fasulja.
A e dini pse bishtajoret janë ideale për t’u dobësuar? Mbi të gjitha janë të pasura me fibra dhe proteina, dy ushqyesit që të ngopin dhe nuk të japin uri. Për me tepër nuk mund të mohojmë që janë përbërës të shijshëm. Të lehta për tu përgatitur.
Kemi zgjedhur tu sjellim recetën e fasuleve, që ju ndihmon të bini në peshë.
Fasulet stimulojnë tranzitin e zorrëve, një efekt mjaft i rëndësishëm për të humbur peshë. Si recetë kemi zgjedhur fasulet e stilit meksian.
Përbërësit
Dy tasa me fasule të zeza (400 g)
1 qepe e prerë
1 thelpi hudhër
Ujë
Gjysmë tasi me presh të prerë
Gjysmë tasi me rrepa të kuq të prerë
2 tasa me karota të prera
Gjysmë tasi me selino të prerë
Një tufë majdanoz
Kripë dhe piper
PËRGATITJA
Gatuani fasulet në një tenxhere me ujë, kripë, hudhrën dhe gjysmë qepe
Ndërkohë që ajo zien prisni pjesën tjetër të qepës, preshin, rrepat dhe selinon. I skuqni pak në një tigan me vaj dhe hidhini kripë dhe piper. Shtoni karotën dhe lëreni në flakë të ulët për 5 minuta. Në fund shtoni fasulet dhe ujin e zierjes. Përziejeni derisa të jenë bërë tërësisht dhe shërbejeni me majdanoz.