“Dieta e shfryrjes” dhe shkon përtej humbjes së peshës. Kjo dietë fokusohet në parandalimin dhe reduktimin e ënjtjes së barkut, që është një gjendje e zakonshme veçanërisht tek gratë. Në të vërtetë, përveç akumulimit të yndyrës, disa faktorë kontribuojnë në ënjtjen e barkut, si mbajtja e ujit, fermentimi i tepërt i zorrëve dhe akumulimi i gazit. Prandaj, dieta me bark të sheshtë synon të reduktojë këta faktorë, duke e lejuar trupin të duket më i hollë dhe më i përcaktuar, duke nxitur konsumimin e ushqimeve specifike që kanë veti shfryrëse dhe kulluese. Këtu janë pesë ushqimet kryesore që mund të kontribuojnë në një bark të sheshtë dhe të fryrë:
Ananasi është i pasur me bromelainë, një enzimë që ndihmon në tretjen e proteinave dhe redukton ënjtjen e barkut. Ananasi kryen një veprim kullues, duke favorizuar eliminimin e lëngjeve të tepërta.
Xhinxhëri-I njohur për vetitë e tij anti-inflamatore dhe tretëse, xhinxhëri mund të ndihmojë në reduktimin e fryrjes dhe përmirësimin e rregullsisë së zorrëve.
Limoni-I pasur me vitaminë C, limoni ka veti kulluese që ndihmojnë në luftimin e mbajtjes së ujit dhe promovojnë diurezën, duke ndihmuar në eliminimin e toksinave nga trupi.
Selinoja-Me përmbajtjen e lartë të ujit dhe kaliumit, selino vepron si një diuretik natyral, duke ndihmuar në reduktimin e fryrjes së barkut të shkaktuar nga mbajtja e ujit.
Mentja-Kjo barishte aromatike ka veti tretëse, duke ndihmuar në reduktimin e ënjtjes së barkut dhe favorizon zhdukjen e gazrave të zorrëve.