Eksperiencat na kanë dhënë një mësim që duhet të blihet më herët, se po erdhën festat, do blesh më shtrenjtë. Në fakt buxheti i nuk është I mjaftueshëm, që të kenë rezerva për të blerë më përpara, ata presin rrogat e fund-vitit per të mbushur tryezën.
Dhjetori eshte ne fundin e tij, 1 ditë na ndan nga hyrja ne vitin tjetër, dhe tavolinat (shpesh) të stërmbushura me lloj-lloj pjatash traditë e shqiptarëve kanë kosto të lartë.
Gjel deti, sallatë ruse, sallatë çezar (së fundmi), patate të skuqura, por pak të “fishkura” meqënëse përgatitja e tyre ka filluar shumë herët, pak verë të kuqe dhe gotat më të mira që na janë pluhurosur në dollap, më në fund do i nxjerrim! Po e lë me kaq, për ta çuar fokusin tek një “pjatë” tjetër. Shumë prej jush u ka qëlluar të kenë poshtë shtëpisë një broshurë për produktet e shportës. Çdonjëra prej tyre pëson ulje. Diku drastike e diku më të lehtë. Joshëse padiskutim. Planet e para të pazarit në mendjen tonë sapo filluan.
Ja disa më kryesoret:
Lakra 70 lek kg (nga 50 lek më përpara)
Lakra e kuqe 120 lek kg
Mandarinat 80-100 lek kg
Mollët Çmimi varion sipas cilësisë 80 lek kg, 100 ose 120 lek kg.
Domatet- 80-120 lek kg
Kastraveci- 80-120 lek kg
Sallata jeshile-240 lek kg
Brokoli- 150 lek kg
Ullinj -250 lek cilësia më e mire
Shegët variojnë 120-150, por edhe 220 lek kg
Patatet- 60 lek kg
Qepët- 60 lek kg. Shpesh edhe 3 kg,100 lek
Speci jeshil- 80-100 lek kg
Speci i kuq 120- 150 lek kg
Karotat 80-100 lek kg
Patëllxhani- 150 lek kg
Konsumatori, marketet, tregu apo institucionet ligjzbatuese. Cili prej tyre do e fitojë “betejën”? A mund të dalin të gjitha palët të kënaqur? Krahasuar me muajin tetor 2018, rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 4,0 %. Kështu bën të ditur raporti më i fundit i Institutit të Statistikave.
Postime te ngjashme
Add A Comment