Koha e përgatitjes – 10 minuta
Koha e pjekjes – 35/40 minuta
Përbërësit për tavë drejtkëndëshe 28×10 cm ose të rrumbullakët me diametër 22/24 cm: 200 g miell, 150 g sheqer, 110 g gjalpë i butë, si krem,
3 kokrra vezë, 1 lugë e vogël sodë për ëmbëlsira (5 g), 125 g boronica të freskëta, një majë thike kripë; Për glasenë: 200 g sheqer pluhur dhe pak lëng limoni.
Përgatitja: Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C. Boronicat e lara e të thara i lyejmë me pak miell. Në një tas, rrahim për 2-3 minuta me rrahësen elektrike gjalpin me sheqerin, shtojmë një nga një vezët dhe më pas kripën, pa ndaluar përzierjen e tyre. Shtojmë miellin dhe sodën me sitë, por tani i përziejmë me spatul ose me lugë druri. Shtojmë 2/3 e sasisë së boronicave te brumi dhe i përziejmë me kujdes. Hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell dhe në sipërfaqe shpërndajmë boronicat që na kanë mbetur. E pjekim për rreth 35/40 minuta ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër. Kur keku të jetë ftohur plotësisht, përgatisim glasenë. Në një tas, hedhim me sitë sheqerin pluhur dhe lëng limoni pak nga pak, duke e përzier me pirun derisa të arrijmë trashësinë që duam. Sa më e trashë të jetë, aq më bukur do të duket keku. E dekorojmë sipër me feta limoni, gjethe mente, boronica të freskëta etj./Living/