Një ndër kthesat kryesore për prindërit është momenti kur bebja fillon të hajë ushqim të fortë. A jeni të vetëdijshëm për të gjitha rreziqet që i bart ky ushqim?
Fëmijëve duhet lejuar të hulumtojnë ushqimin, mirëpo me atë rast duhet pasur parasysh që ekzistojnë artikuj të cilët duhet shmangur derisa fëmija t’i mbushë së paku një vit, transmeton Telegrafi.
Mjalti
Mjalti duhet shmangur për shkak që mund të zhvillojë butolizmin. Butolizmi është i rrallë, mirëpo sëmundja e rëndë të cilën e shkakton bakteri anaerob “Clostridium botulinum” i cili krijon spore dhe helm toksik, ndërkaq pasojat për beben e cila nuk e ka mbushur një vit janë serioze.
Gjalpi i kikirikut
Ky produkt mund të shkaktojë reaksione serioze alergjike. Pos alergjive, gjalpi i kikirikut është jashtëzakonisht i rrezikshëm për shkak se është materie e dendur dhe e ngjitshme, e cila mund të shkaktojë ngufatje.
Kripa
Bebja nuk duhet të hajë ushqim të njelmët. Veshkat e fëmijës njëvjeçar nuk janë mjaftueshëm të zhvilluara për t’u përballur me sasi të mëdha natriumi, andaj është me rëndësi shmangia e kripës. Gjithashtu duhet pasur parasysh që i gjithë ushqimi i përpunuar përmban sasi të caktuara kripe andaj këtë ushqim duhet shmangur.