Disa hulumtues kanë ardhur në përfundim se kur njerëzit hanë në orët e vona mund ta rrisin rrezikun për sëmundjet e zemrës. Kohët e fundit njerëzit janë të prirur të bëjnë më pak orë gjumi, duke qëndruar më shumë gjatë natës, dhe rrjedhimisht përdorin ushqim para se të flenë. Një kardiolog nga Universiteti i Kolumbisë tregon se si ky stil jete po ndikon negativisht tek njerëzit
Hulumtimi i bërë, përdori informacionet e rreth 12.700 njerëzve duke filluar nga mosha 18 deri në moshën 70 vjeçare. Gjatë këtij hulumtimi u pa se 19% prej këtyre personave konsumonin ushqim pas orës gjashtë të mbrëmjes dhe kishin një rrezik më të lartë për çrregullime të zemrës, shtypje më të lartë të gjakut dhe sasi të lartë të sheqerit në gjak.
Udhëheqësi i këtyre hulumtimeve tha se një shpjegim për këtë problem mund të jetë akordimi i organizmit të njeriut të funksionojë sipas një cikli të caktuar. Një pjesë e vogël e trurit është e lidhur me mekanizmit e funksionimit të trurit me anë të dritës së diellit. Kështu kur ekspozohemi ndaj dritës, ajo pjesë e trurit stimulon aktivizimin e metabolizmit, duke i treguar trupit kur të hajë, bie në gjumë apo kur të zgjohet.
Kur ne konsumojmë ushqim gjatë orëve të vona të natës, atëherë trurit mund të mos jetë i përgatitur, dhe rrjedhimisht të shfaqen probleme me metabolizmin të cilat qojnë në çrregullime më serioze të zemrës.
“Ideja e është që kur ju nuk hani dhe merrni kaloritë e nevojshme në kohën optimale, në të cilën organizmi funksionon më së miri, mund të shfaqen probleme të shumta.”