Nuk ekziston vetëm proshuta për t’a çiftuar me pjeprin. Ja disa ide për të përgatitur sallata të freskëta dhe të lehta në bazë të këtij fruti, perfekte për vaktet tuaj verorë.
Një pjepër me aromë të mirë dhe i pjekur në frigorifer do të jetë shpëtimi juaj këtë verë.
Është shumë i shijshëm për ta ngrënë si frut, por dhe një përbërës shumë i përdorshëm që mund t’i bëjë shumë të veçanta pjatat e ëmbla dhe të kripura.
Provojeni ta kombinoni me përbërës jo të zakonshëm, si përshembull djathrat, për të çuar në tavolinë sallata të freskëta dhe të lehta për t’u përgatitur kur nuk keni shumë kohë dhe dëshirë të përkushtoheni sipër sobës.
I bën mirë shëndetit
Pjepri është burim vitaminash A dhe C dhe antioksidantësh. I bën mirë lëkurës dhe ngadalëson plakjen, përveçse shton mbrojtjen imunitare.
Si ta zgjidhni
Mënyra më e mirë për të zgjedhur një pjepër të mirë është t’a nuhasni. Nëse ka një aromë të mirë dhe ndjehet ëmbëlsia e frutit atëherë është perfekt. Lëkura duhet të jetë homogjene dhe të mos ketë njolla apo pjesë të buta.
Ja 5 ide për sallata me pjepër
1
Pjepër me kunguj krudo dhe borzilok.
2
Pjepër me straçatel, domate të thata dhe proshutë.
3
Pjepër me proshutë dhe mocarela.
4
Pjepër me fiq, proshutë, djathë të bardhë dhe rukola
5
Sallatë paste me pjepër, avokado, qepë të kuqe, mocarela dhe borzilok.