Po hani qershi, por ju ende nuk e dini se bishtat janë më të mira se fruti vetë.
Mjekët këshillojnë të ruani për shëndetin tuaj bishtat e qershive. Ata që e kanë ndjekur këshillën i kanë provuar efektet mirëbërëse të çajit unik të bishtave të qershive. Bishtat e frutit të parë të pranverës janë të mbushur me vitaminë A, B1 dhe C. Gjethet dhe lëvorja e pemës së qershisë janë të gjitha të dobishme për shëndetin e njeriut.
Me bishtat e qershive mund të përgatisni çaj të shijshëm dhe plot vlera.
Informacionet shkencore tregojnë se çaji i bishtave të qershive ndihmon organizmin të shkrijë yndyrnat e tepërta. Do të nxitoheshim nëse do të thoshim se çaji në fjalë mundëson humbjen e peshës. Por ky çaj i shoqëruar me një jetë aktive dhe ushqim të lehtë padyshim që ndihmon uljen e peshës. Shkencëtarët pranojnë pa asnjë mëdyshje se bishtat e qershive kanë efekt diuretik dhe si rrjedhojë largojnë lëngjet e tepërta nga organizmi dhe parandalojnë formimin e gurëve në veshka. Një tjetër karakteristikë e bishtave të qershive, që sjell është parandalimi i problemeve të zemrës falë uljes së tensionit të gjakut.
Bishtat e tharë
Bishtat e qershive kanë efekt pastrues në organizëm sepse ndihmojnë në largimin e shpejtë të toksinave nga trupi. Nëse dëshironi të shfrytëzoni këto përfitime të çajit të bishtave të qershive, atëherë pini një gotë para se të hani mëngjes dhe një tjetër në mbrëmje. Provojeni për një periudhe një-dy mujore dhe do të shihni përmirësim.
Konsumi i tepërt i këtij çaji mund të shkaktojë dehidratim, ju këshillon të mos e kaloni sasinë e dy gotave në ditë. Nëse vuani nga tensioni i ulët i gjakut dhe diareja, atëherë hiqni dorë plotësisht nga çdo plan për pirjen e këtij çaji.
Vlerat e çajit të bishtave të qershive
Ka efekt qetësues, shuan etjen, I bën mirë veshkave, luan rol diuretic, pastron gjakun. Ul kolesterolin, largon lëngjet e tepërta nga trupi, i bën mirë mëlçisë. ndihmon në rënien në peshë, bën mirë kundër infeksioneve në traktin urinar.
Si t’i shfrytëzoni vlerat e bishtave të qershive Përgatitini si çajThajini bishtat duke i shtruar në një letër të pastër dhe duke i lënë në ambient të hapur për disa ditë deri sa të thahen plotësisht. Përdorni qese letre ose cope