Një kek, i thjeshtë në përgatitje dhe i shijshëm, ideal për mëngjes ose pasdite i shoqëruar me një çaj ose kafe.
Përbërësit:
500 gr miell i verdhë (keku), 100 gr pluhur vanilje, 1 filxhan qumësht, 3/4 filxhan vaj vegjetal, 4 vezë, 1 lugë çaji gjalpë, 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje, 1 filxhan sheqer kaf, 1 filxhan arra (të copëtuara), 2 lugë çaji kanellë.
Përgatitja:
1. Nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë C. E lyejmë me vaj dhe miell tavën.
2. Përziejmë së bashku në një tas të verdhën e kekut (miellin e gatshëm), pluhurin e vaniljes, qumështin, vajin vegjetal, vezët, gjalpin dhe ekstraktin e vaniljes.
3. Hedhim gjysmën e brumit të përgatitur tavë, duke e shpërndarë në mënyrë të barabartë.
4.Trazojmë sheqerin kaf, arrat dhe kanellën së bashku në një tas.
5. Hedhim një sasi të vogël të brumit në tavën e pjekjes, ndërsa pjesën e mbetur të brumit e derdhim mbi përzierjen e arrave.
6. E pjekim në furrën e nxehur që më parë derisa keku të piqet mirë, për rreth 40 minuta.