Makaronat janë një ndër ushqimet e preferuara tonat. Ka shumë lloje mënyrash në përgatitjen e tyre. E rëndësishme ështe të zgjedhësh përbërësit dhe gjithçka është gati.
Por, për të gjithë ju që nuk e keni gatuar akoma darkën ja një ide fantastike dhe e lehtë në pergatitje: Makarona me domate dhe borzilok në furrë!
Përbërësit:
- vaj ulliri
- 1 kokërr qepë
- 1 karrotë
- 2 thelpinj hudhra
- 400g domate të vogla
- 500g makarona/1 pako (mund ti zgjidhni sipas dëshirës suaj)
- Djath pice
- Rigon
- Borzilok
- Kripë
Përgatitja:
Në një tigan, ngrohim vajin mbi një nxehtësi të mesme. Skuqim qepën dhe karrotën për 5 minuta, ose deri sa të jenë zbutur. Shtojmë pastaj hudhrën dhe domatet e prera imët duke i përzier për 2-3 minuta të tjera.
Më pas u hedhim 350 ml ujë, duke ngritur volumin e zjarrit dhe i ziejmë per 20 minuta.
Ndërkohë,në një tenxhere me ujë të valuar hedhim makaronat, duke u shtuar kripën. Gjatë kësaj kohe ngrohim furrën në temperaturën 200° C.
Marrim një tepsi dhe i përziejmë së bashku salcën e përfituar me makaronat e ziera.
Në fund, para se ta fusim në furrë i hedhim pak djathë sipër dhe e pjekim në furrë për 15 minuta, ose derisa të kenë marrë ngjyrën e pjekjes dhe salca është reduktuar.
Pasi i heqim nga furra i zbukurojmë me borzilok.
Makaronat me domate dhe borzilok janë gati!