Me aromën dhe delikatesën e saj, kanella është një erëz fisnike me një rol të pazëvendësueshëm në kuzhinë dhe në trajtimet mjekësore apo ato të bukurisë.
Kjo erëz në formën e pluhurit është përdorur gjerësisht në trajtimet kundër problemeve të rrugëve të frymëmarrjes, organeve riprodhuese dhe tretjen.
Uji me kanellë mund t’ju shoqërojë mjaft mirë çdo ditë dhe t’ju mbrojë nga një sërë virozash.
Mjafton të zjeni ujin, për një filxhan çaji ujë duhet një lugë çaji kanellë pluhur. Pasi të ketë zjerë ujin, shtoni kanellën dhe lëreni për 10 minuta sa të tretet plotësisht duke e trazuar. E ëmbëlsojmë me pak mjaltë ose pak sheqer sipas dëshirës.
Sipas dëshirës, për më shumë shije dhe vlera kur ta konsumoni mund t’i shtoni disa feta mollë.
Ushqyesit e erëzës
Kanella është shumë e pasur me antioksidantë.Ajo përmban gjithashtu minerale si kalium, kalcium, mangan, hekur, zink dhe magnez.Kjo erëz e mrekullueshme është e pasur edhe me vitaminë A.
Llojet e kanellës
Në botë gjenden qindra lloje të kësaj erëze, por njeriu mund të përdorë vetëm katër prej tyre: Kanella Autentike e Sri Lankës, Kanella Cassia e Kinës, Kanella Korintje e Indonezisë dhe Kanella Saigon e Vietnamit.
Kanella pluhur ju vjen në ndihmë në përpjekjet tuaja për të humbur në peshë.Kanellën mund ta përzieni me tërshërë, çaj ose lëngje frutash.
Kanella përmirëson tonalitetin e lëkurës
Konsumoni të paktën një lugë gjelle me kanelle në ditë që të merrni sa më shumë fibër.
Kanella largon toksinat dhe përmirëson tonalitetin e lëkurës.Ajo është miqësore me lëkurën e ndjeshme ndaj rekomandohet kundër akneve dhe problemeve të tjera.
Ndihmon në rënien në peshë
Çaji me kanellë dhe mjaltë është shumë i mirë për të rënë në peshë.Kombinimi i të dyjave shuan urinë dhe parandalon ngrënien e tepërt.
Përmirëson funksionet e trurit
Me ujin me kanellë do të jenë më të përqendruar dhe vigjilentë.Ai vazhdon të përdoret kundër disa sëmundjeve si Alzheimeri dhe Parkinsoni sidomos tek të moshuarit.