Kumbullat janë ndër frutat më me vlera ushqyese të sezonit. Por, nëse i thani, mund t’i shijoni edhe gjatë dimrit. Përveçse të shijshme, ato kanë veti të mira e vlerat e ushqyese.
Së pari përmirësojnë sistemin tretës dhe forcojnë sistemin imunitar. I bëjnë mirë zemrës dhe parandalojnë ngritjen e kolesterolit në gjak, atakun në zemër, çrregullimet e rrahjeve të zemrës. Kumbullat pastrojnë natyralisht zorrët prandaj shfrytëzoni sezonin për të pastruar trupin. Ndikojnë në përmirësimin e shikimit dhe aktivizojnë punën e veshkave.
Një tjetër vlerë e tyre është aftësia për të ndikuar në formimin e qelizave të kuqe të gjakut e për rrjedhojë, për të parandaluar aneminë. Edhe diabetikët duhet t’i kenë në listën e ushqimeve të përditshme sepse janë parandaluese të diabetit.