Domate të mbushura me oriz dhe mish të grirë. Janë tepër praktike dhe plot shije.
Përbërësit:
2 qepë (të prera imët), 200 gram oriz, 3 domate, vaj ulliri, 200 gram mish i grirë, kripë, piper, kopër, majdanoz (të grirë imët).
Përgatitja:
1. Si fillim zieni orizin me mënyrën e zakonshme. Merrni domatet dhe me ndihmën e një luge u hiqni tulin.
2. Në një tigan me vaj ulliri, skuqni qepën dhe më pas shtoni mishin e grirë. E lini derisa të skuqet dhe më pas i shtoni orizin.
3. I përzieni mirë dhe rregulloji me kripë, piper, koper dhe majdanoz. E lini orizin rreth 10 minuta .
4. Ndërkohë prisni imët tulin e domateve dhe shtojini në tigan. Shtoni gjithashtu edhe dy gota ujë.
5. Mbushini domatet me masën që sapo përgatitët dhe i fusni në furrë për 20 minuta, në temperaturë 180 gradë.
6. Mbështilleni tavën me letër alumini dhe shtoni brenda saj pak ujë. Pasi të jenë gati, nxirrini nga furra dhe shijojini!