Stina e domateve të shijshme e me vlera mund të zgjasë për 365 ditë, nëse ju i ngrini ato. Kjo mënyrë ruajtjeje afatgjatë ju siguron që domaten e përzgjedhur ta gatuani çdo ditë dhe të merrni prej saj më të mirën e mundshme.
Si t’i ngrini:
Për ngrirje mjafton t’i prisni domatet në copa të vogla të cilat më pas mund t’i manovroni shumë lehtë.
Për ruajtjen e tyre mund të përdorni qese për ngrirje me mbyllje hermetike të cilat ruajnë pak ajër. Qeset mund t’i rendisni një nga një në ngrirje duke zënë më pak vend në këtë zonë të frigoriferit.
Një tjetër mënyrë është që domatet t’i shtypni me dorë në rast se ato do t’i përdorni për supa dhe salca.
Copëzat e shtypura të domates mund të ngrijnë shumë lehtë bashkë me lëngun e tyre, të cilin mund ta përdorni pa problem sa herë të lindë nevoja.