Një recetë e lehtë, e shijshme dhe e veçantë, pasi byrekun do ta përgatisim me fileto pule për një ndërvakt ose vakt kryesor sipas deshirës suaj.
Përbërësit:
4 fileto pule
1 kuti me brum sfoliat
200 gr proshutë
2 qepë
Kripë, piper
Përbërësit për kremin:
4 luge me supë mielli
2 filxhan me qumësht
1 lugë gjalpë
3 lugë djathë të grirë
Kripë, piper
Përgatitja:
- Prisni filetot në copa të vogla dhe lëreni të vlojnë në zjarr.
- Prisni qepën dhe proshutën në copa të vogla dhe më pas vendosni pulën, qepën dhe proshutën në një tas dhe përzieni me një lugë.
Për te bërë kremin:
- Ngrohni qumështin në një tigan derisa të skuqet lehtë dhe shtoni gjalpin, miellin, pak kripë dhe piper dhe trazojeni vazhdimisht, në mënyrë që të trashet dhe të bëhet beshamel. Në fund shtoni djathin e grirë.
- Pastaj hidhni kremin në pulë dhe përhapeni.
- Vendosni një shtresë me brum sfoliat në një tepsi për pjekje dhe hidhni sipër mbushjen dhe mbulojeni me shtresën e dytë të brumit sfoliat.
- Piqeni në furrë në 200 gradë për 40 minuta.