Më shumë se 40 persona, pjesëmarrës në programin televiziv të gatimit “MasterChef ” në Spanjë, dyshohet se janë helmuar nga ushqimi.
Kokurrentët përgatitën një menu për 120 punëtorë, 44 nga të cilët janë helmuar pasi kanë shijuar pjatat që u janë servirur. Nën drejtimin e kuzhinierit të njohur spanjoll, Rakel Cernicharo, garuesit përgatitën pjata me ushqim deti si levreku dhe midhjet, ndërsa për ëmbëlsirë iu kërkua të bënin një cheesecake japoneze me alga deti.
Zyrtarët shëndetësorë në Valencia konfirmuan për mediat lokale se 44 darkues të programit MasterChef pësuan helmim nga ushqimi. Simptomat përfshijnë të vjella dhe diarre.
Producenti i programit ka kërkuar falje publike, ku tha se ky është një rast absolutisht i jashtëzakonshëm në këto 11 vite MasterChef në Spanjë.