Që të parandaloni të gjithë faktorët që ndikojnë në rënien e imunitetit, përdorni sa më shumë këto ushqime:
1.Qitro: Disa kërkime shkencore kanë theksuar benefitet e shumta të farave të qitros: të dobishme për të luftuar kërpudhat e dëmshme, irritimet dhe mykun, ato përmbajnë substanca dezinfektive që i bëjnë të çmuara kundra kolitit, dhimbjeve të barkut, kariesit, bllokimit të hundëve, gëlbazës dhe dhimbjes së fytit. Ekstraktet e farave të grepjfrutit mund të gjenden edhe në dyqane bimësh mjekësore: të pasura me substanca ushqyese, ato ndihmojnë në mbajtjen nën kontroll të kolesterolit duke përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe shëndetit të mëlçisë.
2.Hudhra dhe qepa
Qepa ka një veprim antibakterial së bashku me hudhrën, edhe antiviral. Për t’u marrë sa më shumë vlera, gatuajini në avull, në tigan me pak vaj ulliri ose konsumojini të gjalla.
3.Trëndafili i egër
Bohçet e trëndafilit të egër (rosa canina) janë një burim i vërtetë vitamine C. 100 gram të këtyre fryteve janë ekuivalente me 30 portokaj për sa i përket vitaminës C. Çaji i tyre ndihmon kundër ftohjeve, gjendjeve gripale dhe dobësisë.
4.Xhinseng dhe xhinxheri
Stimulues dhe një medikament i mirë kundër lodhjes, xhinsengu është një prej bimëve mjekësore më të njohura kineze. Mund ta gjeni në dyqane bimësh mjekësore në formë ekstrakti të thatë, çaji, pluhuri, etj. Gjithashtu disa studime kanë treguar se ka një verpim edhe kundra stresit, rrit rezistencën ndaj lodhjes dhe ndihmon në prodhimin e interferonit, substancë që e prodhon trupi, e dobishme kundra shumë sëmundjeve infektive.