Antipasta me proshutë dhe pjepër nuk mund të shikohet si një recetë gatimi sesa një kombinim fantastik. Ëmbëlsia e pjeprit ndërthuret më së miri më shijen e proshutës, një antipastë ideale për ditët e verës.
Përbërësit e antipastës me proshutë dhe pjepër
100 gr proshutë
300 gr pjepër
Përgatitja
Për të përgatitur proshutë dhe pjepër duhet të synoni tek produkte të freskët dhe cilësor. Duke qënë se kjo pjatë ka vetëm këto dy produkte cilësia është parësorë.
Presim pjeprin në feta duke i hequr farat. Mund ta shërbejmë në disa mënyra, por ajo më e zakonshmja është të vendoset në pjatë gjithë feta e pjeprit.
Proshutën duhet ta kemi prerë hollë dhe duhet të jetë e freskët. Mos përdorni proshutë që është e prerë në pako e gatshme.
Vendosim proshutën përbri pjeprit dhe pjata është gati.
Sipas dëshirës mund të vendosni edhe mozzarella.
Mund t’ju pëlqejnë recetat për antipastë në formë lule, antipastë me bukë të thekur ose antipastë italiane