Silva Bino, shefe e Departamentit të Epidemiologjisë pranë ISHP-së deklaroi sot në mbledhjen e Komitetit Teknik të Ekspertëve se masat anti-covid nuk po zbatohen në Shqipëri. Bino kërkoi që në ambientet e brendshme të vendosen maskat dhe se ka vetëm dy rrugë shpëtimi.

Mbajtja e maskave në supermarkete apo mjedise të mbyllura është e domosdoshme, njerëzit nuk i zbatojnë, lokalet nuk i zbatojnë, supermarketet nuk i zbatojnë, të ketë një përgjegjshmëri më të madhe nga qytetarët dhe pronarët. Dy rrugë kemi vaksinimin dhe ruajtën e këtyre masave” tha ajo duke shtuar se “Kemi 13 raste që kanë shkaktuar vatra familje, që tregon se kemi një infektueshmëri të lartë”.

Jemi munduar dhe këtë e kemi bërë me bindjen që nuk mund të zgjidhësh problemin duke vendosur gjoba, ka pasur një kombinim të masave shtrënguese nga policia apo inspektoratet, por një situatë e favorshme nga vera dhe një “harresë” e qytetarëve nuk ka asgjë të keqe për ta sjellë në vëmendje të; autoritete shëndetësore, policore, operator ekonomik dhe qytetarë. Të gjithë bashkë të rikujtojmë që këto masa duhen zbatuar” tha Albana Fico më tej.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here