Në një komunikatë të publikuar online, ISIS ka bërë thirrje për një lloj të ri xhihadi. Drejtuesit e rinj të ISIS i kanë bërë thirrje ithatrëve të tyre të provokojnë zjarre në Shtetet e Bashkuara dhe Europë për të shkaktuar kaos ekologjik.Tashmë po qarkullojnë dyshime se edhe zjarret në Kaliforni dhe Spanjë mund të jenë shkaktuar nga këta elementë terroristë ekologjikë.

Në një nga thirrje e drejtuar mbështetësve të ISIS shkruhet, “Ndizni zjarr në pyjet e Amerikës, Francës, Britanisë dhe Gjermanisë, bëjini ata të ndjejnë dhimbje”.

Lideri i ISIS, Al Baghdadi u vra disa ditë më parë gjatë një ofensive të trupave amerikane në vendstrehimin e tij në Brisha, në veri të Sirisë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here