Kancelarja gjermane Angela Merkel ka paralajmëruar ditën e sotme se nëse nuk ndalohet virusi britanii, Gjermania do të ketë 10 fish më shumë raste deri  në Pashkë.

Merkel u tha deputetëve të partisë së saj konservatore se për të parandaluar variantin btitanik, pret që izolimet e fundit të zgjasin deri në prill.

 “Merkel tha se tetë javët e ardhshme do të jenë më të vështira për arsye të variantit britanik, por iu referuar rritjes dhjetëfish të rasteve të infektimit në Irlandë nga varianti i ri”, tha zëdhënësi si saj.

Edhe një tjetër deputet i partisë së saj konservatore thase: “Arsyeja që kancelarja e tha është sepse ne kemi eksperiencën më të mirë të gjurmimit, shumë më të mirë se vendet e tjera, pro ishtenjë mënyrë e pakujdesshme ajo sesi e përshkroi ‘varianti britanik’”.

Në  muajt e parë të pandemisë, Gjermania pati performancën me të mirë sa i përket menaxhimit të Covid-19, ndërsa numri i rasteve u rrit pas zbutjes së parë të masave.

Aktualisht, që prej fillimit të pandemisë, Gjermania numëron 1,966,500 raste të infektimit me Covid dhe 43,782 vdekje.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here