Lulzim Basha ka keqkuptuar lajmin e dhene nga ambasadori i BE, Soreca, i cili deklaroi sot se “Donacioni i BE për materiale kontrolli për COVID-19 është gjatë rrugës. 20 mijë teste kalibrues do t’i vihen në dispozicion Institutin e Pajisjeve të Shëndetit Publik në Tiranë. Sa më të besueshme janë testet, aq më efektive është lufta! BE qëndron pranë Shqipërisë”

Mirepo, Basha ka ngaterruar kalibruesit e testeve me tamponet ne vetevete, duke dale totalisht blof ne ate qe shkruan ne twitter. Edhe pse Soreca thekson se jane kalibrues testesh qe ato te jene sa me te besueshem, Basha shkruan se :”Vetëm rritja e numrit të testimeve mundëson identifikimin real të të prekurve dhe frenimin e përhapjes së virusit. Izolimi i qytetarëve dhe bllokimi i ekonomisë na kushton më shumë se rritja e numrit të testimeve.’

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here