Zëvendësministri i Financave, Besart Kadia tha se lajmi i ditës së sotme është që  vetë kancelarja e Gjermanisë pohoi se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut i kanë plotësuar kushtet dhe meritojnë hapjen e negociatave me Bashkimin Evropian.

Sipas tij, Angela Merkel dha një shpresë tjetër, kur deklaroi se vetoja e Bullgarisë është e përkohshme dhe kjo sipas tij shton më tej shpresat, që Tirana dhe Shkupi të ecin më shpejt drejt familjes europiane.

“Lajmi sot ishte ky: Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut janë gati për t’i hapur negociatat. E thënë nga Merkel në Tiranë se Tirana dhe Shkupi janë gati të hapin negociatat me BE, për mua është lajm i mirë dhe ky është lajm i ditës. Dhe dha shpresën se çfarë ka ndodhur me Bullgarinë është e përkohshme. Lajmi i dytë që Merkel dha është se Serbia nuk mund të hyjë në BE nëse nuk ka zgjidhur problemet me Kosovën”, tha ai për Euro News Albania.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here