Kryeministri Kyriakos Mitsotakis organizoi mbrëmë një darkë për nder të Kryeministrit shqiptar Edi Rama gjatë mbërritjes së tij në Athinë për të marrë pjesë në konferencën e The Economist.

Darka ne nje nga hotelet kryesore te Athines ku dukej e qarte pamje ne Akropol ka perfshire nje sere ceshtjes per diskutim mes paleve.

Zyra e kryeministrit grek ka dhene detaje rreth asaj qe eshte diskutuar, sic raportojne edhe mediat greke.

Gjatë darkës, Z. Mitsotakis diskutoi me homologun e tij shqiptar zhvillimet aktuale në Mesdheun Lindor, me theks në veprimet e Athinës për të kufizuar EEZ me Italinë dhe Egjiptin.

Sipas burimeve qeveritare greke, të dy kryeministrat patën mundësinë për të diskutuar rrjedhën e marrëdhënieve dypalëshe, si dhe perspektivën evropiane të Shqipërisë, të cilën Greqia e ka mbështetur, duke respektuar gjithmonë kushtëzimin relativ të vendosur nga Këshilli Evropian. “Ata shprehën kënaqësinë e tyre për bashkëpunimin e tyre brenda NATO-s”- thuhet me tej.

Sipas mediave greke, “Diskutim i veçantë u bë për Pakicën Kombëtare Greke në Shqipëri, e cila duhet të jetë një urë miqësie dhe bashkëpunimi midis dy popujve, ndërsa theksi u vu në forcimin e marrëdhënieve dypalëshe ekonomike dhe tregtare. Rama e Mitsotakis shprehën kënaqësinë e tyre për integrimin e përkryer të qetë të qytetarëve shqiptarë që jetojnë në Greqi’.

Me tej, theksohet se “në fund, ata ranë dakord të punojnë së bashku në mënyrë që të dy vendet të zgjidhin shpejt çështjet e pazgjidhura në të kaluarën në kontekstin dypalësh dhe të çlirojnë potencialin e madh që marrëdhëniet strategjike midis dy vendeve mund të krijojnë”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here