Reputacionin që i shoqëron si luftëtarë, të cilët nuk përkulen edhe përballë situatës më të vështirë e konfirmuan gratë kurdiste, që u diplomuan si pjesë e ushtrisë kurdiste.

Zyrtarët gra nuk u mjaftuan që t’i tregonin forcën e tyre zyrtarëve burra vetëm duke treguar aftësitë në luftim, por shkuan një hap më tej.

Siç tregohet në fotot më poshtë, gratë nga Kurdistani respektuan një ritual ekstrem në qytetin Soran, në veriperëndim të “kryeqytetit” të Kurdistanit, Abril.

Ato kafshuan për së gjalli gjarpërinj dhe lepuj, sikurse shihet në videon e mëposhtme.

Gratë e Kurdistanit u bënë të njohura gjerësisht për betejën e tyre kundër xhihadistëve të Shtetit Islamik, në Kabanë për disa muaj.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here