Ceo i Teslas, Elon Musk ka thënë së fundmi se kompania e tij ka shumë mundësi që të fillojë të pranojë përsëri Bitcoinin për blerjet e automjeteve.

“Duket sikur Bitcoin po zhvendoset shumë më tepër drejt burimeve të rinovueshme dhe një pjesë e impianteve të qymurit të rëndë që ishin përdorur janë mbyllur, veçanërisht në Kinë”, tha Musk gjatë konferencës B-Word, një ngjarje e organizuar nga Këshilli i Kriptos për Inovacionin.

“Unë të bëj pak më shumë kujdes për të konfirmuar që përqindja e përdorimit të energjisë së rinovueshme ka shumë të ngjarë të rifillojë pranimin e bitcoinit”, shtoi ai.

Më herët Musk përmes një postimi në “Twitter” tha se kompania do të ndërpresë të gjitha blerjet e automjeteve duke përdorur bitcoinin nga shqetësimi për “përdorimin në rritje të shpejtë të karburanteve fosile për minierat e bitcoin”.

Që atëherë, Pekini ka goditur kripton, duke dëbuar minatorët e kriptos të vendit, të cilët që atëherë kanë filluar të patrullojnë diku tjetër.

“Energjia e rinovueshme afatgjatë do të jetë energjia më e lirë, por kjo nuk ndodh vetëm brenda natës. Por për sa kohë që ka një përpjekje të vetëdijshme dhe të vendosur, të vërtetë nga komiteti i minierave për të lëvizur drejt burimeve të rinovueshme, padyshim që Tesla do ta mbështesë atë”, ka thënë më herët Elon Musk.

Vlera e Bitcoin ditën e djeshme shënonte 8% vlerë më të lartë se javët e kaluara.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here