Tani është radha e gjigantit amerikan të dërgimit të letrave dhe pakove, FedEx, që të testojë një robot të aftë për livrimin e pakove.

“SameDay Bot” do të testohet këtë vit në Memphis, qyteti ku është i pozicionuar FedEx në Tennessee (lindje), ndërkohë që autoritetet lokale do t’i kenë hapur përfundimisht dritën jeshile. Ai do të shërbejë për të transportuar gjatë ditës blerjet e klientëve nga magazina qendrore deri tek dërgesat në shtëpi apo biznese.

Shumë kompani po përpiqen të gjejnë zgjidhje më pak të kushtueshme dhe më pak ndotëse se kamionët dhe drejtuesit e mjeteve për ‘’kilometrin e fundit’’ deri tek klienti i fundit.

“SameDay Bot’’ është planifikuar të lëvizë përgjatë trotuareve , di të shmangë vështirësitë dhe kalimtarët, dhe mund të ngjisë shkallët, duke lëvizuar me 16 kilometra në orë maksimumi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here