Skënder Gjinushi u shpreh se pasi Meta e rrëzoi, Akademia e Shkencave do të ribëjë sërish kërkesën për emërimin e tij, pasi nuk ka rrugë tjetër për zgjidhjen.

“Akademia do të shprehë patjetër atë që procesi vetë është legjitim duke rikërkuar që të bëhet emërimi. Kjo është një gjë që mund dhe duhet ta bëjë dhe nuk është ligjore, por është shumë logjike për të rikonfirmuar, pasi është institucioni që ka bërë zgjedhjet. Akademia rishpreh atë që është legjitime, zgjedhjet janë bërë në mënyrë legjitime. Politika e mbrapsht nuk do të cajë më që të ndërhyrë në aktivitetin e akademisë. Kam bërë një betim; kam ardhur këtu për të akademizuar politikën dhe jo politizuar akademinë” tha ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here