Një gjykatë zvicerane ka vendosur për një “ora këndimi” për një gjel, pasi fqinjët u ankuan për zhurmën.

Gjeli tani lejohet të jetë jashtë dhe të këndojë nga ora 8 e mëngjesit deri në orën 10 pasdite, nga e hëna deri të shtunë, ndërsa të dielave orari i këndimit vendoset nga ora 9 e mëngjesit deri në orën 22. Jashtë këtyre orëve, gjeli duhet të mbahet në një vend të “errët” në mënyrë që të mos shqetësojë fqinjët.

Fqinjët denoncues, disa prej të cilëve jetojnë vetëm 15 metra larg nga prona e të “pandehurit”, kishin dërguar dëshmi video dhe audio në gjykatë ku mund të dëgjohej gjeli duke kënduar mesatarisht 10 deri rreth 14 herë në orë. Në një rast, mund të dëgjohet duke kënduar 44 herë në një orë ose një herë në 1.5 minuta, citon EuroNews.

Një nga paditësit gjithashtu përdor një aplikacion për të matur nivelin e zhurmës me dritaren e kuzhinës të mbyllur. U regjistrua një matje prej 84 decibelësh. Megjithatë, gjyqtari vendosi që provat e paraqitura ishin të pamjaftueshme, pasi zhurma nuk mund të dëgjohej në disa prej regjistrimeve.

Orari i ri i kokës u përcaktua duke marrë parasysh mirëqenien e kafshës dhe interesat e fqinjëve, thuhet në vendimin e gjykatës. Gjithashtu, ai hodhi poshtë thirrjen e paditësit për strehimin e zogjve në një strukturë të pavarur me një rrethim të jashtëm.

Një rast i ngjashëm i denoncimit për gjelin u regjistrua pak ditë më parë në Francën jugperëndimore, me vendimin që pritet më 5 shtator.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here