Siç lajmëroi dhe dy ditë më parë Autoriteti Rrugor Shqiptar sot është hapur edhe segmenti rrugor nga TEG deri tek Tuneli i Kërrabës.

Kalvari i ndërtimit të kësaj rruge ka nisur prej tetë vitesh, dhe rruga Tiranë-Elbasan duhej të përfundonte në vitin 2014. Megjithatë sot është hapur një krah i segmentit rrugor deri tek tuneli i Kërrabës.

Sipas ARRSH-së, janë hapur tTë dyja karrexhatat e segmentit nga rreth rrotullimi Teg deri tek rreth rrotullimi Ibë. Si dhe karrexhatën e majtë të segmentit nga rrotullimin Ibë deri tek hyrja e tunelit të Krrabës .

Nga kjo datë, të dyja karrexhatat e segmentit nga rreth rrotullimi TEG deri tek rreth rrotullimi Ibë bëri të ditur ARRSH do të jenë të kompletuara me të gjitha elementet e sigurisë rrugore në përputhje me projektin dhe në funksion të plotë të trafikut sipas senseve respektive të lëvizjes. Nga rreth rrotullimin Ibë deri tek hyrja e tunelit te Krrabës, në dispozicion të përdoruesve do të jetë karrexhata e majtë për të dyja senset e lëvizjes (Tiranë –Elbasan dhe Elbasan- Tiranë), deri në përfundimin e punimeve civile të këtij segmenti.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here