Spitali “Spallanzani” në Romë nën gjurmët e Koresë së Jugut. Mund të fillojnë të vijnë makineri të shtrenjta që do të dixhitalizojnë proçesin diagnostikues në Covid-19.

Arma e automatizmit më të përparuar dhe mbi të gjitha e shkencës kompjuterike për të luftuar sot koronavirusin është përgatitja për epidemi të mundshme në të ardhmen. Pikërisht në vazhdën e modelit të Koresë së Jugut, që falë teknologjisë, të dhënave, aplikacioneve dhe hartës në kohë reale të rasteve pozitive, arriti të përmbajë infeksionet.

Në këto ditë laboratorët klinikë të Institutit Spallanzani në Romë, përsosmëria italiane në luftën kundër sëmundjeve infektive, janë në qendër të një revolucioni teknologjik, me instalimin e softuerëve, bazave të të dhënave, por edhe makineri për të zëvendësuar duart e studiuesve në operacionet më të lodhshme dhe të përsëritura dhe kthimin e tyre në kërkime.

Të dhënat mbi infeksionet e reja, të kushtëzuara nga ngopja e aftësive operacionale të laboratorëve të analizave, tani përcaktohen jo të besueshme nga shumica e komunitetit shkencor. Revolucioni i modelit të Koresë së Jugut filloi pikërisht këtu, nga laboratorët e analizave. Shndërrimi i këtyre laboratorëve në qendra të automatizuara do të shpejtojë procedurat dhe procedurat dhe do të krijojë një bankë “të dhënash të mëdha” për të fotografuar përfundimisht përhapjen e vërtetë të virusit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here