Në Tokio, me kalimin e orëve, po përkeqësohet numri i vdekjeve prej Hagibis, tajfuni më i fuqishëm i 60 viteve të fundit që ka goditur Japoninë, dhe si të mos mjaftonte ai, të shtunën vendi u godit edhe nga një tërmet 5.7 ballë.

40 njerëz të vdekur, 20 të humbur, 170 të plagosur, ky është bilanci i deri tanishëm.

Stuhia, e shoqëruar nga shira me intensitet “të pashembullt”, mbolli vdekje dhe shkretim në Japoninë qendrore dhe lindore, përmbyti mijëra shtëpi, tejmbushi lumnej dhe shkaktoi rrëshqitje dherash. Qeveria japoneze ka nxjerrë në tërren edhe 27 mijë ushtarë, në ndihmë të të dëmtuarve.

Më shumë se 2 milion banorë kanë marrë urdhër evakuimi të detyrueshëm kurse rreth 7.3 miliontë tjerë kanë marrë urdhrin e evakuimit jo të detyrueshëm.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here