Prej dy ditësh në pyjet e Klosit ka rënë zjarr. Megjithëse punonjësit e zjarrëfikseve të bashkive Klos e Mat kanë ndërhyrë shpejt shuarja e plotë e zjarrit është ende e pamundur.

Specialistë të drejtorisë së bujqësisë Klos pohuan se deri tani janë djegur më shumë se 6 hektarë me pyje të lartë, ah dhe pishë. Autoritetet vendore kërkojnë ndërhyrje nga ajri pasi terreni i thyer nuk i lejon zjarrëfikësit të ndërhyjnë nga toka.

Policia lokale ka nisur hetimet për zbardhjen e ngjarjes së rëndë. Dyshimet e para janë se zjarret janë të qëllimshme nga banorë të zonës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here