Drejtoria e Pergjithshme per Konkurrencen dhe Çështjet e Konsumatorit në Francë (Autoriteti i Konkurrencës i Francës) gjobiti me 25 milion euro gjigantin Apple pasi zbuloi se ngadalesonte me qellim modelet e vjetra të celularëve që të nxiste shitjet e modeleve më të reja.

Ndërsa në Shqipëri, Autoriteti i Konkurrencës hesht.

Ka më shumë se 10 ditë që kompanitë celulare kanë shtrenjtuar me 200 lekë paketat standarde të komunikimit dhe nuk ka asnjë zë.

Autoriteti i Konkurrencës nuk e ka vënë fare ujin në zjarr edhe pse rritja e çmimit të paketave standarde të komunikimit është bërë në të njëjtën kohë dhe shtrenjtimi është në të njëjtën masë, pra 200 lekë.

Çdo autoritet në botë, edhe në shtetin më të lodhur do kishte reaguar duke thënë: Po marrim rastin në shqyrtim! Këta tanët nuk kanë guximin të thonë as këtë.

Autoriteti i Konkurrencës komunikon me mediat vetëm në rastin e një biznesi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here