Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson dhe homologu i tij holandez, Mark Rutte janë dakordësuar për të ringritur selitë diplomatike në Afganistan.

Ata zhvilluan një bisedë telefonike ditën e sotme ku ndër të tjera ranë dakord se njohja e qeverisë së talebanëve do të bëhet vetëm nëse garantohen të drejtat e njeriut në vend.

“Ata dakordësuan që të ringrenë selitë diplomatike në Afganistan sa më parë të jetë e mundur” – thuhet në njoftimin e kryeministrisë britanike.

Një tjetër marrëveshje është bashkëpunimi ndërkombëtar që të parandalojnë një krizë refugjatësh në Europë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here