“Kapaciteti i stadiumeve (si dhe ai i sallave sportive, teatrove dhe kinemave) mund të rritet menjëherë në 75-80% dhe më pas të arrijë në 100% deri në fund të vitit”. Andrea Costa, nënsekretar i Ministrisë së Shëndetësisë, konfirmon fjalët e disa ditëve më parë: “Panorama është pozitive dhe ne duhet të jemi të lumtur, duhet të vazhdojmë me kujdes dhe të mos kemi frikë, në fund të muajit do të rishikojmë kapacitetet në stadiume”, janë fjalët në Radio Kiss Kiss.

“Unë parashikoj që në fillim që të jem në gjendje të arrij 75-80% të publikut në stadiume. Nëse trendi mbetet i tillë, është e drejtë të mendohet se në hapësirën e një muaji e gjysmë ne mund të përfundojmë 100% kthimin e tifozëve në stadiume deri në fund të vitit”, shtoi Costa.

Një pikë kthese që bota e sportit, argëtimit dhe kulturës e ka pritur me ankth për muaj, e cila është bërë një skenar konkret me nisjen të enjten e kaluar nga Qeveria e Green Pass të detyrueshëm për rreth 23 milionë punëtorë nga 15 tetori.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here