Stjuardesat, pilotet të cilët janë gjithnjë të pranishëm në udhëtime të ndryshme kanë parë çdo gjë të mundshme në avion. Dhe ky që do të lexoni më poshtë është një nga sekretet që nuk ja u kanë thënë:

Banjat e aeroplanit mund të duken sikur janë të pastra, por në të vërtetë kanë shumë mikrobe. Në mes fluturimeve, banjave u jepet vetëm një llak i shpejtë  dezinfektues, një  fshirje poshtë, dhe pastaj vihen dhe letrat higjienike. Administrata Federale e Aviacionit nuk rregullon pastrimin e avionëve ose bën inspektime, kështu që pastërtia e avionit është në duart e linjës ajrore. Banjat janë të vogla dhe është e lehtë për bakteret që të përhapen.

Edhe diçka që nuk është dhe shumë e bukur për tu lexuar por shpesh lëngu që shihni në dysheme ka shumë të ngjarë që nuk është ujë, kështu që duhet të mbani me vete këpucët tuaja. Ju gjithashtu duhet të shmangni prekjen e dorezave dhe të dyerve.

Banjo nuk është arsyeja e vetme për të mbajtur këpucët në një fluturim. Kur një pasagjer sëmuret në një avion, pasi ai largohet vetëm pjesa e tapetit pastrohet, pika të tjera më të fshehura vështirë se do të dezinfektohen. Ne e dimë se sa e rehatshme është që të hiqni këpucët tuaj dhe të rehatoheni duke menduar për udhëtimin e bukur që do të, por është mirë që t’i mbani ato veshur. Do të jeni shumë më të pastër dhe njerëzit që ulen përreth do të të falënderojnë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here