Brenda vitit 2019 do të nisin punimet që Shqipëria të ketë linjën e parë hekurudhore moderne, me hekurudhën Durrës-Rinas-Tiranë që do të jetë një alternativë komode për të lëvizur në drejtim të kryeqytetit dhe qytetit bregdetar.

Për vitin e parë të punimeve është parashikuar financimi në masën e 1.4 miliardë lekëve, nga të cilat 1 miliardë janë grant i Fondit të Investimeve të Bashkimit Evropian, ndërsa 400 milionë lekë nga kredia e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim.

Ndërkaq, edhe qeveria shqiptare, e cila ka marrë përsipër të mbulojë kostot e TVSH-së ka akorduar 200 milionë lekë për vitin 2019.

Linja e rehabilituar Tiranë-Durrës do të lejojë një shpejtësi treni të paktën 100 km/h.

Por risia është linja e re që do të shtohet dhe ajo fillon në km e 27-të nga Durrësi dhe përfundon me një terminal pasagjerësh në Aeroportin “Nënë Tereza”.  Vendndodhja e zonës së ndërtimit, praktikisht i bie të nisë në zonën e Kasharit, çka do ta kthente periferinë e Tiranës në një qendër të rëndësishme përsa i përket shpërndarjes së lëvizjes së udhëtarëve.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here