Avokati i njohur Spartak Ngjela i ftuar në “360 Gradë” në Ora News, tregoi aktin heroik të 12 deputetëve në vitin 1945, ndërsa vendimin e opozitës aktuale për djegien e mandateve e konsideroi vetëvrasje.

Pjesë nga biseda: 

Ngjela: Çfarë ndodhi me largimin? Është një rast i papranueshëm për demokracinë. Kemi një rast shumë të dhimbshëm. 12 deputetë heroikë, ish-kryetarët e degave të Koçi Xoxes..12 deputetë të opozitës ju afruan 1 mijë gjëra, ju dhanë pasaporta diplomatike që të ikin dhe ata thanë jo, do të qëndrojmë këtu se jemi opozitës dhe qëndruan në Parlament dhe përfunduan të gjithë në varje. Ajo është një vepër heroike. Nuk kanë qenë gjithë shqiptarët njerëz të pleshtit. I bëri Enver Hoxha gjithë presionet. Kanë goditur Kushtetutën. Ata ishin njerëz të mëdhenj, Shefet Beja, Riza Dani, dr.Sazani. Kanë mbajtur diskurse të mëdha politike. 

Zheji: Çfarë kjo që ka bërë opozita tani?

Ngjela: Vetëvrasje për ta. I ka bërë shumë dëm të madh shoqërisë. Ata nuk bënin opozitë. Thonin ke vjedh..Nëse thua kanë manipuluar zgjedhjet, gjëja e parë është komisioni parlamentar për hetimin e zgjedhjeve. 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here