Gjermanët që udhëtojnë për në Norvegji do të duhet t’i nënshtrohen një karantine 10-ditore duke filluar nga fundjava, njoftoi sot Ministria e Jashtme norvegjeze.

E njëjta gjë vlen edhe për udhëtarët nga Lihtenshtajni dhe disa rajone të Suedisë.

“Deri më 23 gusht ka patur 20 raste për 100 000 banorë dhe pritet të rritet gjatë ditëve të ardhshme”, thuhet në faqen e internetit të Këshillit të Autoriteteve Shëndetësore (FHI).

Rregulli i karantinës hyn në fuqi në mesnatën e së shtunës.

Sipas informacionit nga Zyra e Jashtme në Berlin, udhëtarët nga Gjermania duhet të dëshmojnë një adresë të përhershme dhe akomodim të përshtatshëm për 10 ditët e ardhshme me anë të dokumenteve kuptimplotë, siç është konfirmimi i prenotimit.

Vendkampingu nuk i plotëson kërkesat.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here