Qeveria gjen para për të paguar orët shtesë të punonjësve të policisë. Fondi i vënë në dispozicion është 450 milionë lekë. Punonjësit e uniformave blu do të kenë në llogaritë e tyre gjatë muajve nëntor dhe dhjetor pagesat për orët shtesë të pa paguara deri tani. Ndërkohë edhe fermerët do të marrin kompensimin për çmimin e qumështit, për të cilin është vënë në dispozicion një fond prej 200 milionë lekësh. Parlamenti miratoi dje Aktin Normativ Nr. 2 “Për disa ndryshime në ligjin “Për buxhetin e vitit 2019”, ku janë parashikuar edhe fondet për orët shtesë të punonjësve të policisë dhe kompensimin për çmimin e qumështit për fermerët. Në katin normativ është parashikuar edhe një fond prej 300 milionë lekësh për Skemën e Personave me Aftësi të Kufizuar 120 milionë lekë për mirëmbajtjen e sistemit IT të Ministrisë së Mbrojtjes, Ministrinë e Arsimit një fond prej 300 milionë lekë për Arsimin Bazë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here